Concert
zaterdag 28 maart 2020

All Times Bigband

met ‘All Times Liberation Concert 2020’

Aanvang: 20.15 uur

Toegangsprijs: € 12,50 (inclusief pauzedrankje)kaarten bestellen


GEANNULEERD EN ZIE BERICHTENDe All Times Bigband onder leiding van saxofonist, bandleider en arrangeur Nico Gerhard presenteert een bijzonder muziekproject in het teken van 75 jaar Bevrijding, die op grote schaal in Nederland herdacht wordt. Het muziekproject, dat de naam ‘All Times Liberation Concert 2020’ heeft meegekregen, schenkt op muzikale wijze aandacht aan een donkere periode uit de Nederlandse geschiedenis. Het accent bij dit concert ligt op vrijheid en de bevrijding, omdat juist die elementen op muzikale wijze zo mooi geïllustreerd kunnen worden.

Om een tipje van de sluier op te lichten. De opening van het concert wordt de ouverture van de bioscoopfilm en musical ‘Soldaat van Oranje’, de originele filmmuziek van Rogier van Otterloo. Vanzelfsprekend is de muziek van Glenn Miller ruimschoots vertegenwoordigd met composities als 'In the Mood’, ‘A String of Pearls’, ‘Pennsylvania 6-5000’, ‘American Patrol’, ‘Moonlight Serenade’, maar ook ‘Take the “A” Train’ van Duke Ellington en ‘Sing, sing, Sing’ van Benny Goodman. En natuurlijk is het slotstuk bekend en dat kan niet anders zijn dan ‘We'll Meet Again’, zoals destijds op onvergetelijke wijze vertolkt door Vera Lynn.

Met zangeres Anna Serierse zullen vocale stukken zeker niet ontbreken, als ook het verhaal achter de muziek. Het wordt een swingende ode aan de Bevrijding, waar iedere muziekliefhebber met volle teugen van zal genieten!

Anna Serierse
Anna Serierse groeide al van jongs af aan op met jazzmuziek. Haar vader is jazzdrummer en conservatoriumdocent Marcel Serierse, haar grootvader is jazzbassist Koos Serierse. Op het conservatorium ontmoette zij gitarist Gijs Idema en vormde met hem het Anna Serierse Quartet, samen met tenorsaxofonist Gideon Tazelaar, bassist Cas Jiskoot en drummer Tim Hennekes. Haar grote voorbeeld is Ella Fitzgerald.  Anna Serierse trad op met het Metropole Orkest, zong op het Amersfoorts Jazz Festival, in het Bimhuis en op North Sea Jazz. In 2016 trad ze op in De Wereld Draait Door. Eind 2017 volgde een optreden in ‘Podium Witteman’ waar ze optrad met en begeleid werd door Mike Boddé

www.alltimesbigband.nl

www.annaserierse.com


terug naar overzicht