HADASSA – STER VAN PERZIE

Spannend verteltheater over mogen zijn wie je bent

Datum: zaterdag 29 april 2023
Tijd: 20:15 uur - 21:00 uur,  programma zonder pauze
Toegangsprijzen: € 13,50 inclusief drankje na afloop
Familievoorstelling: geschikt voor leeftijd vanaf 8 jaar

Bestel kaarten

De koning van Meden en Perzen zoekt een nieuwe bruid. Soldaten plunderen de straten in de stad om de mooiste meisjes te vinden. Ook Hadassa wordt meegenomen. In het paleis wordt ze opgeleid door Hegai, de hofkleermaker en stylist. Hadassa wordt nog mooier en de koning kroont haar tot nieuwe koningin.


John de Winter vertelt een eigen bewerking van het boek Esther. Een verhaal dat nog steeds van alle tijden is en gaat over de moed om te zeggen wat je denkt en te zijn wie je bent. Met slechts enkele rekwisieten maar met een arsenaal aan stemmen, brengt John alle karakters in deze vertelling tot leven.
John de Winter maakt buitengewoon boeiend en beeldend jeugdtheater. Vaak kiest hij voor een bestaand verhaal als vertrekpunt. Zijn prachtige stemgebruik met de oneindige variaties is inmiddels beroemd aan het worden, de typetjes die hij hiermee kan neerzetten zijn onvergetelijk. En altijd is daar de ontroering. Als John speelt, laat dat je niet koud. Hij maakt aan het lachen, hij laat griezelen en kan de weemoed door je heen laten gaan. Dat maakt hem tot een van Nederlands meest interessante theatermakers.

De voorstelling is geschikt voor leeftijd vanaf 8 jaar.

Foto’s: Remco Zwinkels