Rimpelingen

Theater met RIMPELINGEN, het geheim van een hofhouding

Datum: vrijdag 13 januari  2023

Aanvang 1e voorstelling: 12.00 uur (vanaf 11.30 uur ontvangst met drankje)

Aanvang 2e voorstelling: 16.00 uur ( vanaf 15.30 uur met drankje) 

Ticketprijs: € 25,00 incl. koninklijke amuse en drankje

Let op, dit is een voorstelling met blinde en slechtziende spelers voor geblinddoekt publiek.
Het ziende publiek krijgt een blinddoek om.  Vindt u dit niet prettig, dan is deze voorstelling voor u niet geschikt. Kom dan niet.

 

Kaartverkoop

Geen kaartverkoop aan de zaal

RIMPELINGEN, het geheim van een hofhouding is een uniek project van theatergroep CabBizar-Bosproject in het kader van Koninklijke Veluwe. Theatermakers Marjolein Bierens en Monique van Hinte maken samen met zes blinde en slechtziende spelers een locatie voorstelling voor een geblinddoekt publiek. Aansluitend wordt een ‘vorstelijke’ amuse geserveerd.

De Première van Rimpelingen is in Paleis Het Loo, daarna in diverse Gelderse kastelen en het Huis van Ermelo, Theaterzaal De Dialoog te zien. De voorstelling in De Dialoog is natuurlijk anders dan in een paleis of kasteel. Maar u heeft wel een heel bijzondere ervaring!

Verhalen van bedienden zijn zelden opgetekend. Toch hebben ze veel te vertellen. En dat geldt zeker voor deze bedienden. Ontstoken van zicht, maar niet van hun overige zintuigen, verbleven zij generaties lang in de nabijheid van de koninklijke familie. Maar de tijden zijn veranderd. Het paleis is nu een museum. Terwijl zij vasthouden aan oude routines en etiquette en nog één keer het diner verzorgen, wordt het publiek meegenomen in hun verhalen en ontboezemingen. En in het grote dilemma: weggaan of blijven. Zintuigen (geluid, geur en tast) nemen in deze bijzondere voorstelling een belangrijke plaats in. Als na afloop de blinddoeken af gaan, volgt een speciaal gerechtje passend bij het verhaal van Rimpelingen.

Het paleis is ons huis.
Het dak boven onze ziel.
De poort tot ons geluk.
De hoge plafonds zijn ons firmament.
De trekkracht van de tocht door de gangen onze wind.
De grote met zacht en wollig tapijt beklede trap onze duinen,
waarover we hebben gehoord
maar die we nog nooit konden bezoeken…

 

Spelers: Stefan Cleutjens, Ciham Fennich, Renee Korthals Altes, Esther Rollema, Ria van Veldhuizen, Diny Veltmaat.