Maart

 

Gericht op de toekomst
 

Wat is een betere manier om mensen naar het theater te lokken, dan ze op jonge leeftijd al met theater te laten kennismaken. Met het project ‘Theater in de klas’ hebben wij zo’n 200 kinderen met de achterkant van het het theater kennis laten maken, in de hoop dat zij in de toekomst extra geïnteresseerde theaterbezoekers zullen zijn.

Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor wat ons in maart de wachten staat en een eerste, voorzichtige blik op het nieuwe seizoen.

Theater Dialoog Ermelo staat de maand maart in het teken van muziek.
Op 9 maart treden Josee Koning en Jim de Groot op met een ‘Feest der herkenning’: een eerbetoon aan de muziek en teksten van Lennart
Nijgh.

Ongeveer twee weken later, op 22 maart, treedt Luca Warmer met haar band op met haar programma ‘Oh my Jazz’. Voor beide voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar.
Zowel Josee Koning en Jim de Groot als Luca Warmer hebben filmpjes gemaakt waarmee jullie een indruk kunnen krijgen over wat er te wachten staat als jullie de voorstellingen bezoeken.

De filmpjes zijn te zien via https://www.theaterdialoogermelo.nl/nieuws.
Bestel tickets
Feestelijk uit in 2024 ?
Theater Dialoog is er klaar voor!
Meer weten?
Theater in de klas: De klas in het theater

Ongeveer 200 leerlingen van de Klokbeker, Margrietschool, Bernardschool en de Goede Herderschool in Ermelo hebben meegedaan met een kennismakingsbezoek aan het theater in het Huis van Ermelo, georganiseerd door de Stichting Culturele Dialoog Ermelo. De les bestond uit uitleg en rondleiding bij de technische ruimte, de kleedkamer en de theaterzaal. Verschillende acteurs
verleenden hun medewerking met een korte voorstelling, waarna de leerlingen vragen konden
stellen.

Medewerking
Aan de voorstelling hebben meegewerkt: Edith Ipenburg met ‘Het verhaal van Miep’, Gerard Assen en Peter Obdeijn van toneelvereniging Spats Zeewolde met ‘Twee oude mannen’ en vanuit Theater Dialoog Ermelo Henny Foppen en Desirée Sloof met ‘Het 10 minuten gesprek’.
Stichting Culturele Dialoog Ermelo kon het project uitvoeren dankzij een gift van Kintin, een kinderopvangorganisatie die vanwege een fusie een geld beschikbaar stelde voor een educatief project.
Kennismaking

In januari en februari 2024 kregen de groepen 7 en 8 een kijkje achter de schermen tijdens een tour in de Theaterzaal De Dialoog in het Huis van Ermelo. Daarmee hebben ze kennisgemaakt met de regels die gelden in een theater en de verschillende vakgebieden die betrokken zijn bij een voorstelling, zoals acteurs, techniek, catering en publiciteit. De school kon het bezoek voorbereiden met een lesbrief. Bijzonder om te ontdekken hoe je de toegangstickets scant, dat er een strijkplank in de kleedruimte staat en een speciale spiegel met rondom veel licht: handig bij het grimeren.
Theatertechnicus Tommy van Interactie liet met succes de leerlingen zelf de knoppen bedienen van de volgspot op het toneel en het geluid flink hard zetten. De acteurs lieten zien hoe je met theatermake-up je kunt voorbereiden op een voorstelling en waar de zender zit zodat je op het
toneel verstaanbaar bent.
 
Volgend seizoen

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het theaterseizoen 2024/2025 alweer in volle gang.
Zo als het er nu naar uitziet zullen een aantal grote namen in het Huis van Ermelo komen optreden.
Denk daarbij bijvoorbeeld aan Caesar Zuiderwijk, Tangarine, Alex Roeka, Syb van de Ploeg en Leoni Jansen. Ook liggen er mooie producties in het verschiet in samenwerking met Welzijn Ermelo en de bibliotheek Noordwest Veluwe.
Meer weten?
Bestuursleden zijn welkom
In een eerdere nieuwsbrief waren wij op zoek naar iemand die bereid was de taak van penningmeester binnen het bestuur op zich te nemen.
Het lijkt er op dat daar iemand voor is gevonden. Inmiddels zijn er nog twee bestuursleden die hebben aangegeven aan het eind van hun zittingstermijn met hun werkzaamheden te willen stoppen. Dat betekent dat we per 1 juni a.s. op zoek zijn naar een algemeen bestuurslid. Welke taken er dan gedaan moeten worden zal in onderling overleg bepaald worden.
 
Per 1 januari 2025 zoeken we ook een nieuwe secretaris. Dat lijkt nog ver weg, maar voor een goede inwerk- en overdrachtsperiode zou het mooi zijn als we snel een nieuwe kandidaat kunnen vinden. Als je belangstelling hebt, stuur dan een mail naar secretaris@theaterdialoogermelo.nl.
Een van de bestuursleden zal dan contact opnemen.
"Theater Dialoog biedt altijd een gevarieerd programma, zo is er voor ieder wat wils!"

Bij Theater Dialoog kan je genieten van een leuke avond uit. Start je avond in de mooie foyer van het Huis van Ermelo.
We nemen je daarna mee voor een onvergetelijk tijd in ons theater tijdens één van onze vele optredens.

Tot gauw bij Theater Dialoog!