29 februari 2024

9 maart bij ons in het theater

22 maart in ons theater

Een persoonlijke uitnodiging van Luca.

Komen jullie ook naar TheaterDialoogErmelo in het Huis van Ermelo. 

 

 

 

16 februari 2024

Theater in de klas

Leerlingen nemen een kijkje achter de schermen van het theater.

Ongeveer 200 leerlingen van de Klokbeker, Margrietschool, Bernardschool en de Goede Herderschool in Ermelo hebben meegedaan met een kennismakingsbezoek aan het theater in het Huis van Ermelo, georganiseerd door de Stichting Culturele Dialoog Ermelo.
De les bestond uit uitleg en rondleiding bij de technische ruimte, de kleedkamer en de theaterzaal. Verschillende acteurs verleenden hun medewerking met een korte voorstelling, waarna de leerlingen vragen konden stellen.

Kennismaking
In januari en februari 2024 kregen de groepen 7 en 8 een kijkje achter de schermen tijdens een tour in de Theaterzaal De Dialoog in het Huis van Ermelo. Daarmee hebben ze kennisgemaakt met de regels die gelden in een theater en de verschillende vakgebieden die betrokken zijn bij een
voorstelling, zoals acteurs, techniek, catering en publiciteit. De school kon het bezoek voorbereiden met een lesbrief. Bijzonder om te ontdekken hoe je de toegangstickets scant, dat er een strijkplank in de kleedruimte staat en een speciale spiegel met rondom veel licht: handig bij het grimeren.

Theatertechnicus Tommy van Interactie liet met succes de leerlingen zelf de knoppen bedienen van de volgspot op het toneel en het geluid flink hard zetten. De acteurs lieten zien hoe je met theatermake-up je kunt voorbereiden op een voorstelling en waar de zender zit zodat je op het toneel verstaanbaar bent.

Medewerking
Aan de voorstelling hebben meegewerkt: Edith Ipenburg met ‘Het verhaal van Miep’, Gerard Assen en Peter Obdeijn van toneelvereniging Spats Zeewolde met ‘Twee oude mannen’ en vanuit Theater Dialoog Ermelo, Henny Foppen en Desirée Sloof met ‘Het 10 minuten gesprek’.


Stichting Culturele Dialoog Ermelo kon het project uitvoeren dankzij een gift van Kintin, een kinderopvangorganisatie die vanwege een fusie een geld beschikbaar stelde voor een educatief project.

Technicus Tommy in de theaterzaal. acteurs spelen Twee oude mannen

 in de kleedkamer uitleg    

 

 

15 februari 2024

Solovoorstelling Sonny Boy geannuleerd


Op woensdag 13 maart zou Tarikh Janssen de solovoorstelling ,Sonny Boy&, komen spelen. Jammer genoeg zijn er voor die voorstelling te weinig kaarten verkocht.
Met pijn in het hart heeft het bestuur van SCDE dan ook moeten besluiten de voorstelling te annuleren.
Dat geldt uiteraard ook voor de inleiding die aan de voorstelling vooraf zou gaan.

 

1 november 2023

Bij restaurant Peacock’s Ermelo kunt u voorafgaand aan de voorstellingen van Theater Dialoog Ermelo genieten van een maaltijd met 10% korting! Benut deze kans en maak uw avondje uit nog completer!

Voorwaarden:
1. Reserveer bij restaurant Peacock’s (zie www.peacocksrestaurant.nl) en geef tevens aan dat u naar een theatervoorstelling gaat.

2. Geef bij binnenkomst aan dat u die avond naar de theatervoorstelling gaat, de bediening houdt er dan rekening mee dat u op tijd in het theater bent.

3. De 10% korting is enkel van toepassing op genoemde voorstellingen en data van onze programmering.

4. De 10% korting is van toepassing op de maaltijd, niet op de drankjes.

5. De 10% korting is niet in combinatie met andere kortingsacties en tegoedbonnen.

6. De korting is enkel mogelijk op vertoon van uw toegangsbewijs voor de desbetreffende voorstelling voor die avond. Laat het bewijs dan ook  zien bij het afrekenen.

7. De restaurantnota is NIET verwerkt in het theaterkaartje, u rekent het restaurant apart af.

 

3 maart 2023

Vandaag zijn de twee gratis kaarten uitgegeven naar aanleiding van de prijsvraag tijdens Spot On Ermelo op 1 oktober 2022.
We wensen de winnaar veel plezier bij Theater Dialoog Ermelo in het Huis van Ermelo.

 

 

26 januari 2023

Let op:


Tickets voor Swingtime van Swinging Harderwijk op 18 februari 2023 zijn niet via ons verkrijgbaar maar bij www.cultuurinermelo.nl

 

 

Maar kijkt u gerust verder bij onze andere programma aanbiedingen, wellicht ziet u daar nog iets naar uw zin! 

 

3 oktober 2022

Tijdens Spot On Ermelo heeft SCDE een prijsvraag uitgeschreven.
Het antwoord op de vraag hoeveel middelblauwe stoelen er in het theater staan is: 80.

Geen van de inzenders heeft het goede aantal geraden. De prijs van 2 tickets voor een voorstelling gaat daarom naar degene die het dichtstbij het aantal raadde en dat is 75.

Maar......., deze persoon heeft niet zijn/haar volledige telefoonnummer opgeschreven, waardoor we hem/haar niet kunnen bereiken om de prijs uit te reiken.

Wil deze persoon zich melden via het contactformulier en het juiste nr opgeven zodat er contact kan worden opgenomen.

 

 

Oktober 2022

Op 1 oktober is het Huis van Ermelo geopend.

De bezoekers kwamen met grote getale naar het raadhuisplein en het Huis van Ermelo.

Ook de Stichting Culturele Dialoog Ermelo was vertegenwoordigd op het plein en heeft daar haar programma voor de komende maanden gepresenteerd. De kaartverkoop gaat voorspoedig.

Ook Theaterzaal De Dialoog was goed gevuld bij de diverse programma's van diverse cultuuraanbieders.

 

   

 

 

September 2022

Kom naar het feestelijke Open Huis!

 

Op zaterdag 1 oktober is de vernieuwde Dialoog met Theaterzaal en het gemeentehuis open voor publiek.

De hele middag zijn er activiteiten.
Ook wij staan er met informatie over ons theaterprogramma van dit
seizoen. Je kunt je ook opgeven als vrijwilliger.

Van harte welkom!